TITLE

DESCRIPTION

O nas

Že štirinajst let je naše poslanstvo pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušamo reševati različne stiske povezane z družino  in  iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Najprej smo se s temi stiskami soočali samo s svetovanjem in pogovorom, a kmalu smo začutili, da to ni vedno dovolj, da v nekaterih primerih moramo postopati na drugačen način. In tako smo pričeli z igralno terapijo in terapijo s pomočjo umetnosti, ki sta obrodili čudovite rezultate in otroci so lahko hitreje napredovali. A še vedno to pri nekaterih otrocih ali mladostnikih ni bilo dovolj, nekako še vedno nismo mogli »prebiti« vseh blokad, ki so povzročale različne stiske in izzive na področju čustvovanja, vedenja ali učenja. In tako smo se spoznali z barvno in senzorno terapijo. Te terapije otrokom, mladostnikom ter tudi odraslim pomagajo, da se sprostijo, umirijo, da lahko najdejo informacije, vzorce vedenja in čutenja za bolj konstruktivno soočanje z vsakdanjimi izzivi.

Ker se zavedamo in na lastni koži izkušamo pomembnosti umirjanja uma, čuječnosti  in sproščenosti, pri vsakem srečanju poleg psihološkega dela vključimo tudi terapijo globokega sproščanja, da se otroci in odrasli tako  umirijo in najdejo stik samim s seboj, se bolje počutijo, imajo več življenjske energije ter tako lažje pridejo do odgovorov, ki jih potrebujejo.

Ker se zavedamo pomembnosti ozaveščanja o stiskah, ki se pojavljajo pri vzgoji, odraščanju in starševstvu pripravljamo različna predavanja za starše in strokovne delavce, na katerih na podlagi konkretnih, vsakdanjih primerih ponujamo ideje za preprečevanje težav ali spodbujamo k iskanju rešitev morebitnih izzivov s katerimi se soočamo starši  in strokovnih delavcih v šolah in vrtcih. Z enakega razloga vodimo delavnice  za učence in dijake. Na teh delavnicah otroci in mladostniki pridobijo orodja in veščine, ki jim pomagajo premagovati učne izzive, ponujamo metode za izboljšanje samopodobo, načine za premagovanje različnih stisk v odnosih z vrstniki ali starši ter jih spoznavamo z nekaterimi tehnikami sproščanja.

Ker verjamemo, da je nujno, da nenehno osebnostno rastemo in se poklicno razvijamo, predvsem pa, ker pri podpori otrokom, mladostnikom in staršem zagovarjamo celostni pristop k reševanju stisk, se udeležujemo različnih izobraževanj s področja psihologije, različnih terapevtskih metod, coachinga in nutricistike v Sloveniji in tujini. Poleg tega objavljamo različne prispevke o razvoju, vedenju ter vzgoji malčkov, otrok in mladostnikov.

Trdno verjamemo, da ima vsak izziv, s katerim se srečujemo starši oziroma naši otroci, rešitev. Naša naloga je, da najdemo najbolj ustrezen način reševanja in odkriti pot, po kateri vsak posameznik najlažje hodi.

Verjamemo, da so otroci naše največje bogastvo, hkrati pa tudi najbolj pomembni učitelji. Ključno pri reševanju stisk je, da jim znamo prisluhniti in razbrati, kaj nam s svojimi stiskami sporočajo.

_____________________________________________________________________

Strmimo k temu, da starši in otroci kljub morda težkim življenjskimi situacijami dobijo čudovita krila, ki jim omogočajo, da samozavestno, odločno ter z zaupanjem v dobro podajo na pot premagovanja izzivov.

Facebook stran

Hitri kontakt