TITLE

DESCRIPTION

PROGRAM ZA BODOČE STARŠE

Za miren in izpopolnjujoč vstop v starševstvo

 

Program za bodoče starše, ki si želijo podporo, da bi na pot starševstva stopili umirjeno, sproščeno, samozavestno in z zaupanjem vase.

 

Dragi bodoči starši, če…

  • si želite v starševstvo stopiti pripravljeni in samozavestni,
  • bi radi imeli dovolj energije za soočanje s starševskimi izzivi,
  • čutite, da vas je nove vloge in njenih izzivov strah,
  • razumete, da je razumevajoč in ljubeč odnos s partnerjem najboljši temelj za novo družino,
  • želite pridobiti znanje glede poteka poroda in lajšanja bolečin oz. se pripraviti na porod po vaših željah
  • si želite podpore v poporodnem obdobju
  • si želite zmanjšati izzive ob dojenju
  • se zavedate, da si lahko marsikateri izziv med nosečnostjo, porodom in poporodnim obdobjem prihranite, če se nanj že prej dobro pripravite,

… vas vabim, da se udeležite uvodnega srečanja, ki traja približno uro in pol in je namenjeno spoznavanju, prepoznavanju individualnih izzivov in vprašanjem glede programa, poleg tega pa prejmete tudi podporo s pomočjo globokega sproščanja.   

 

Če se po uvodnem srečanju odločite za nadaljevanje, program vsebuje 3 MODULE, ki se med seboj povezujejo, a so hkrati samostojni, tako da jih lahko izberete glede na svoje želje in zanimanje.  Na njih bomo s pomočjo razgovora, različnih metod ter tehnik sproščanja raziskovali in odkrivali teme vezane na modul. Vsak modul obsega 4 srečanja v živo.

 

MODUL 1: PRIPRAVA NA ZANOSITEV

 

V tem modulu boste spoznali tehnike za energijsko samopomoč. Spoznali boste osnove zdrave prehrane, spanca in telovadbe, ki pripomorejo k izboljšanju počutja in dvigu energije. Spoznali boste pomen ustreznega spočetja in se nanj pripravili. Modul je namenjen tudi tistim, ki se srečujete s težavami z zanositvijo. V varnem okolju se boste lahko soočili s strahovi v povezavi z novo vlogo, postavili boste zdrave temelje s sedanjim partnerjem (poudarek na komunikaciji) in se pripravili na izzive z okolico. Na vsakem srečanju pa po individualnem razgovoru sledi še podpora s pomočjo globokega sproščanja.

 

 

MODUL 2: PRIPRAVA NA NOSEČNOST IN POROD

 

V modulu 2 dobite podporo v času nosečnosti in poroda. Pridobite  znanja glede poteka poroda, lajšanja bolečin, priprave na porod po vaših željah, soočite se s strahovi v povezavi s porodom, porodno bolečino. Spoznate osnove zdrave prehrane in strukturiranje dneva, ki je najbolj optimalen za otrokov zdrav razvoj. Spoznate, kako različna pričakovanja vplivajo na vas in na otroka, velik poudarek je tudi na energijski in psihološki podpori in zaščiti vas kot nosečnice in vašega otroka. Posvetimo se tudi odnosu z vašim partnerjem in pričakovanjem okolice. Na vsakem srečanju pa po individualnem razgovoru sledi še podpora s pomočjo globokega sproščanja. 

 

 

MODUL 3: PRIPRAVA NA POPORODNO OBDOBJE

 

Modul 3 je namenjen obdobju po porodu. Spoznate, kaj lahko pričakujete v poporodnem obdobju, kdo vam lahko pomaga in kako, pogovorimo se o vaših željah, odnosih z razširjeno družino. Pripravite se na spremembe v partnerskem odnosu, ki sledijo po prihodu dojenčka ter spoznate, kako lahko zmanjšate izzive ob dojenju. Zadnji modul zajema 4 srečanja v živo + po dogovoru 2 na domu, ki sta namenjena aktualnim izzivom, vprašanjem in predvsem služita samozavesti in podpori matere s pomočjo globokega sproščanja.

 

Moduli bodo individualno prilagojeni vašim izzivom in vprašanjem. Namen posameznega modula je, da vsak najde vsebine zase, ki so trenutno zanj aktualne.

 

Če ste, ko ste brali program, začutili, da je to nekaj kar potrebujete,  potem pošljite mail na info@platea.si ali pokličite 040 288 838.