TITLE

DESCRIPTION

ZAVESTNO SPOČETJE

ZAVESTNO SPOČETJE
– ustvarjanje varnega in ljubečega prostora za novo življenje –


S programom boste…

 • dobili širši pogled na zanositev,
 • spoznali, da obstaja več kot le fizična raven spočetja,
 • spoznali, da imate veliko večji vpliv na proces zanositve, kot se mislili do sedaj,
 • vzpostavili globoko povezavo sami s seboj,
 • spoznali, kako lahko transgeneracijski vzorci vplivajo na zanositev,
 • pridobili vpogled v različne faktorje, s katerimi osebno vplivate na prihod dojenčka,
 • pogledali v svojo lastno zgodbo življenja in jo zacelili tam, kjer je to potrebno,
 • ustvarili varen prostor za vašo družino, da lahko zacveti.

Kako smo sprejeti na ta svet, je pomembno, saj to močno vpliva na doživljanje samega sebe, na naše odnose v odraslosti in na celo naše življenje.

Prednatalna oz. porodna psihologija je veja znanstvenega raziskovanja, ki je v zadnjih desetletjih prinesla pomembna odkritja na področju najranljivejšega obdobja v našem življenju. Raziskave so namreč pokazale, da so v nas shranjeni implicitni (tj. telesni, čustveni) spomini na najzgodnejše obdobje v našem življenju.


Spočetje, nosečnost, rojstvo in prve izkušnje navezanosti na skrbnike imajo tako dolgoročen in močan vpliv na oblikovanje našega odraslega življenja.


Ali je svet varen, ljubeč, je telo moje mame varno, sem sprejet tak, kakršen sem, sem spoštovan in ljubljen?
Vse to se vtisne v nas in na nezavednem nivoju kaže tekom našega življenja.


KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Vsem, ki se šele pripravljate na spočetje in razmišljate o otroku, kot tudi tistim, ki se že nekaj časa trudite zanositi pa ne uspe, ali pa ste mogoče že v postopku oploditve z biomedicinsko pomočjo. Program je združljiv z vsemi ostalimi tehnikami in metodami zdravljenja.


KAJ BOSTE S PROGRAMOM PRIDOBILI
?


MODUL 1: Priprava fizičnega telesa in maternice

Spoznali boste pomen celostnega pogleda na naše zdravje in reproduktivni sistem. Kako naš življenjski slog vpliva na neravnovesja v telesu, kako stres vpliva na izčrpanost telesa in posledično upad naše življenjske energije, ki je bistvena za to, da pride do spočetja in do donositve. S pomočjo terapije globokega sproščanja boste tako umirili vaš živčni sistem, se energetsko okrepili in se naučili bolj usklajeno delovati v skladu z naravo in njenimi cikli.

Kar se le da optimalno boste pripravili svoje fizično telo na spočetje – individualna podpora pri prehrani, izboljšanje kvalitete spanja, tehnike za energijsko samopomoč, varne in preproste tehnike kitajske medicine za podporo plodnosti, ki jih lahko izvajate doma, preproste fizične vaje za izboljšanje pretočnosti telesa, povezovanje in spoznavanje z menstrualnim ciklusom (razumevanje, kako menstrualni ciklus vpliva na zanositev) ter tehnike sproščanja stresa (tehnike za živec vagus, Heart Lock-In tehniko…).

Maternica je namreč naš prvi dom, zato boste ustvarili kar se le da varen in zdrav prostor za prihajajočega dojenčka.


MODUL 2: Poznavanje sebe in svoje zgodbe

Ob rojstvu otroka se lahko pričnejo zbujati naši telesni oz. čustveni spomini na naše lastno otroštvo, otroci nam namreč kot zrcalo kažejo naše rane, potlačena čustva, stiske, zato boste ustvarili prostor za novo življenje v vaši družini s tem, da boste čustveno in psihološko pripravili najprej sami sebe. Dotaknili se bomo vaših prvih izkušenj (vašega spočetja, časa nosečnosti in vašega rojstva), tudi če to ni vaš prvi otrok.


MODUL 4: Ustvarjanje družine, kaj to za vas pomeni?

S partnerjem ali sami boste ob strokovni podpori raziskali, kaj za vas pomeni družina, zgodbo partnerja, pripravili partnerski odnos na prihod otroka ter spoznali, zakaj je razumevanje partnerske zgodbe tako pomembno. Dotaknili se bomo stilov vzgoje v vaši družini, prepričanj v zvezi z družinskim življenjem, spoznali, kaj je to stil navezanosti in kateri se kažejo pri vas in v vašem partnerskem odnosu in lahko vplivajo na otroka. V varnem okolju se boste lahko soočili s strahovi v povezavi z novo vlogo ter postavili zdrave temelje s sedanjim partnerjem (s poudarkom na komunikaciji).


MODUL 3: Zavestno spočetje

Spoznali boste, zakaj je način spočetja pomemben, kako pričakovanje določenega spola vpliva na otroka in raziskali, kaj so razlogi v vašem partnerskem odnosu za pričakovanje določenega spola. Dotaknili se bomo tudi transgeneracijskih vzorcev, ki se prenašajo v vaši družini, kakšen vpliv imajo in kako lahko vplivajo na spočetje (splavi v družini, težave in stiske prednic…).


MODUL 5: Vez z dojenčkom

Naučili se boste, kako vzpostaviti povezanost z dojenčkom in tako že pred spočetjem ustvarili pogoje za varno navezanost s prihajajočim otrokom, saj se le- ta vzpostavlja že pred prihodom otroka.


Za vse, ki se že nekaj časa trudite z zanositvijo ali se soočate s splavi, je program namenjen tudi psihološki podpori pri soočanju s stresom in izzivi, ki jih izzivi neplodnosti in splava prinašajo.


V našem centru
srčno verjamemo, da je priprava na fizičnem, mentalnem, čustvenem in energetskem nivoju bistvena, da v družinsko življenje vstopi otrok, ki je miren, zadovoljen, ki čuti sprejetost in ljubljenost ter je posledično bolj povezan s starši.


Srečanja temeljijo na znanjih prednatalne psihologije, energetske medicine, regulaciji živčnega sistema, teoriji navezanosti in svetovanju, ki vam nudi podporo, ki jo potrebujete, da v družinsko življenje vstopite pripravljeni in samozavestni.


POTEK OSNOVNEGA ENOMESEČNEGA PROGRAMA?


Osnovni program
zajema 5 srečanj.
Vsa srečanja so dolga 2 uri, prvi del je namenjen razgovoru, posredovanju tehnik in metod v podporo, v drugem delu pa sledi podpora s pomočjo terapije globokega sproščanja.

 • 5 x terapija globokega sproščanja
 • 5 x svetovalni razgovor
 • osnovne energetske tehnike za samopomoč

Program se individualno prilagaja stiskam, izzivom in željam, s katerimi prihajate na srečanja, zato se vsebinsko lahko razlikuje od zapisanega.


Če ste med branjem začutili, da je to nekaj kar potrebujete, potem pošljite mail na
info@platea.si ali pokličite na 040 288 838.