TITLE

DESCRIPTION

O nas

 

Že skoraj deset let je najino poslanstvo pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družino  in  iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

 

Najprej smo se s temi stiskami soočali samo s svetovanjem in pogovorom, a kmalu sva začutili, da to ni vedno dovolj, da v nekaterih primerih morava postopati na drugačen način. In tako smo pričeli z igralno terapijo in terapijo s pomočjo konja, ki sta obrodili čudovite rezultate in otroci so lahko hitreje napredovali. A še vedno to pri nekaterih otrocih ali mladostnikih ni bilo dovolj, nekako še vedno nismo mogli »prebiti« vseh blokad, ki so povzročale, da so bili jezni, prestrašeni ali pa morda žalostni, da se nikakor niso mogli umiriti. In tako sva se spoznali z obrazno refleksoterapijo, barvno terapijo in senzorno terapijo. Te terapije otrokom in mladostnikom pomagajo, da se sprostijo, umirijo, da lahko najdejo informacije, vzorce vedenja in čutenja za bolj konstruktivno soočajnje z vsakdanjimi izzivi.

 

Ker se zavedava in na lastni koži izkušava pomembnosti umirjanja uma in čuječnosti, za otroke vodiva Zdravilne pravljice s čarobno meditacijo, poleg tega pa vodiva tudi čuječnost za najstnike in starše. S pomočjo teh meditacij otroci in starši umirijo in najdejo stik samim s seboj, se bolje počutijo ter tako lažje pridejo do odgovorov, ki jih potrebujejo.

 

Ker se zavedava pomembnosti ozaveščanja o stiskah otrok pripravljava predavanja za starše in strokovne delavce, na katerih na podlagi konkretnih, vsakdanjih primerih ponujava ideje za preprečevanje težav ali spodbujava k iskanju rešitev morebitnih izzivov s katerimi se soočamo starši  in strokovnih delavcih v šolah in vrtcih. Z enakega razloga vodiva delavnice  za učence in dijake. Na teh delavnicah otroci in mladostniki pridobijo orodja in veščine, ki jim pomagajo premagovati učne izzive, ponujava metode za izboljšanje samopodobo, načine za premagovanje različnih stisk v odnosih z vrstniki ali starši ter jih spoznava z nekaterimi tehnikami sproščanja.

 

Ker verjameva, da je nujno, da nenehno osebnostno rasteva in se poklicno razvijava, predvsem pa pri podpori otrokom in mladostnikom zagovarjava celostni pristop k reševanju stisk, se udeležujeva različnih izobraževanj s področja psihologije, različnih terapevtskih metod, coachinga in nutricistike v Sloveniji in tujini. Poleg tega objavljava različne prispevke o razvoju, vedenju ter vzgoji malčkov, otrok in mladostnikov.

 

Trdno verjameva, da ima vsak izziv, s katerim se srečujemo starši oziroma naši otroci, rešitev. Naša naloga je, da najdemo najbolj ustrezen način reševanja in odkriti pot, po kateri vsak posameznik najlažje hodi.

 

Verjameva, da so otroci naše največje bogastvo, hkrati pa tudi najbolj pomembni učitelji. Ključno pri reševanju stisk je, da jim znamo prisluhniti in razbrati, kaj nam s svojimi stiskami sporočajo.

 

_____________________________________________________________________

Strmiva k temu, da starši in otroci kljub morda težkim življenjskimi situacijami dobijo čudovita krila, ki jim omogočajo, da samozavestno, odločno ter z zaupanjem v dobro podajo na pot premagovanja izzivov.

Facebook stran

Hitri kontakt
    [recaptcha]