TITLE

DESCRIPTION

Pristopi & metode

Psihološko svetovanje in podpora staršem: Pri obravnavi izzivov družine svetovalec uporablja posebne svetovalne metode z namenom, da bi izboljšal starševo psihično stanje, notranje doživljanje, samopodobo, vedenje in mu pomagal k pozitivnemu osebnostnemu razvoju ter izboljšanju kakovosti življenja. V svetovalnem procesu starši osvojijo veščine, ki jim bodo olajšale spoprijemanje z različnimi življenjskimi situacijami in izzivi.

 

Energetska podpora (po metodi dr. Suzane Landripet): S pomočjo energetske podpore se vzpostavi  ponovno delovanje energijskih centrov, da lahko ponovno opravljajo svojo poglavitno funkcijo, to je vsesavanje energije iz okolice.  Ponovno se vzpostavi pretok energije v telo, kar omogoči otroku in staršu več energije, moči in volje, lažje se soočanje s stresom in strahovi, krepi telesno zdravje, uravnava psihično stabilnost in duševno zdravje, omogoča tudi bolj kakovostno spanje. Po zaporednih terapijah energetske podpore otrok ali starš počuti bolj samozavestnega ima boljšo koncentracijo in spomin ter je bolj odločen in optimističen.

Obrazna refleksoterapija po Sorensensistemu: Je globoko sproščujoča, prijetna in neboleča terapija brez stranskih učinkov. S stimulacijo refleksnih con in akupresurnih točk na obrazu je učinkovita in neinvazivna pomoč otrokom z vedenjskimi in učnimi težavami. Veliko podporo nudi pri  razvojnih težavah oziroma s težavah na področju motorike/gibanja, govora in jezika, pozornosti in koncentracije, disleksijo in hiperaktivnostjo.

Terapija s pomočjo konja: Terapevtsko jahanje velja kot vzgojno in terapevtsko sredstvo pri različnih vedenjskih in čustvenih težavah otrok, mladostnikov pa tudi odraslih. Konji otrokom in mladostnikom omogočajo: izboljšanje koncentracije in  pozornosti, zmanjševanje učnih težav, višanje samopodobe in samozavesti, zniževanje agresije in jeze, učenje asertivnega vedenja in zdrave uveljavitve, izboljšanje splošnega počutja in zadovoljstva, zviševanje motivacije, učenje odgovornosti, učenje kontrole in samodiscipline, premagovanje strahu, učenje spoštovanja drugih in upoštevanja avtoritete, izboljšanje socialnih odnosov in vključevanje, vzpostavljanje stika z drugimi  in prilagajanje v skupini.

Facebook stran

Hitri kontakt