TITLE

DESCRIPTION

Barvna terapija

Svetloba BIOPTRON ima tako imenovane biostimulativne učinke. Z osvetlenjem kože spodbuja znotrajcelične strukture in biomulekule, občutljive z svetlobo. To sproža verižne reakcije v celicah in tako imenovane sekundarne odzive, ki niso omejeni samo na osvetljeni del kože, ampak lahko zajamejo celo telo. 

 

Naprave BIOPTRON so medicinske naprave, ki se uporabljajo v profesionalne namene v bolnišnicah, specialističnih ustanovah, wellness in športnih centrih kakor tudi doma. Sistem svetlobne terapije BIOPTRON je za vsakogar: širok obseg uporabe, preprostost uporabe, brez bolečin, kratek čas zdravljenja, brez znanih negativnih stranskih učinkov in izdelan v Švici.

V našem centru jo uporabljamo, kadar se pojavljajo:

  • zdravstvene težave psihosomatskega izvora,
  • učne težave pri otrocih,
  • čustvene težave,
  • vedenjske težave,
  • lažje oblike avtizma, 
  • pomanjkanje pozornosti in motnja hiperaktivnosti (ADHD),
  • težave z vidom in sluhom,
  • preobčutljivost

Barvna terapija

 

Barve in njihove lastnosti

 

Rdeča predstavlja zdravje, ogenj, toploto, kri, strast, voljo, preživetje, jezo, temperament, nevarnost, uničenje. Stimulira, vzburja in deluje kot dražilo. Ljudem daje občutek moči. Uporablja se za okrepitev in spodbudo gibanje, takojšnjega odziva, strasti. 
 
 
Oranžna je srečna, vesela, ustvarjalna in topla barva, ki združuje fizično energijo z miselnimi lastnostmi. Je barva ustvarjalnosti in prilagodljivosti. Povzroča splošen občutek dobrega počutja in razposajenosti. Oranžna simbolizira toploto in uspešnost ter je povezana s samospoštovanjem.  
 
Rumena je barva intelekta in zaznavanja. V starih časih je simbolizirala življenje in radost. Rumena je povezana z lastno vrednostjo in kako se počutimo o nas samih. Je barva osebnosti in ega. S psihološkega vidika je dobra za potrta in melanholična stanja. Je barva jasnega razmišljanja, samostojnosti, svetlosti, zaupanja, šarma.   
 
Zelena je barva ljubezni, napredka, rasti mladih, neizkušenosti, plodnosti, upanja, ravnovesja in novega življenja. Je tudi barva ljubosumnosti, zavistnosti in vraževerja, saj je barva občutkov. Je tudi pomirjujoča in sproščujoča barva.  Zelena poviša imunski sistem ter pomaga pri premagovanju stresa.  
 
Modra je barva za meditacijo in duševno širitev, saj sprošča um. Modra je barva resnice, predanosti, mirnosti in iskrenosti. Je barva višjih miselnih lastnosti. Modra je povezana s izražanjem samega sebe. Je barva miru, udobja in zanesljivosti.   
 
Indigo je s psihološkega vidika dobra barva za disciplino, strukturo, vero in učinkovitost. Pomagala naj bi tudi odpravljati občutke, ki zasvajajo. Indigo je povezana s strahom ter spodbuja in navdihuje odgovornost za samega sebe. Simbolizira strukturo, osredotočenost in dolžnost.  
 
Vijolična je psihološko povezana z vedenjem o samemu sebi in duševnim zavedanjem. Vijolična je vedno veljala za zdravilno barvo, saj spodbuja združitev ega in duha. Je močna barva in se je ne sme uporabljati pri otrocih.  Vijolična preusmeri misli ljudi z vsakodnevnih skrbi.  
 

 

Facebook stran

Hitri kontakt